Utskrifter till bröllopsfesten!

 • Låt oss printa era inbjudningar, menyer och program till ditt bröllop
 • Vi skickar inom 24h
 • Hämta i Stockholm (eller fri hemleverans)

4.9
Google rating
15.000+
LevereradeUtskrifter
Alltid oerhört enkelt, proffsigt och snabbt hanterat! Så även denna gång och jag är supernöjd!
Sofia från en Google review

Vad är Skriv Ut Online?

Skriv Ut Online är ett digitalt tryckeri - det enklaste sättet att beställa och skriva ut papper, dokument och pdf:er online.

Du laddar enkelt upp ditt dokument och anger dina adressuppgifter, så skickar vår molntjänst hem en utskrift till dig. Snabbt, enkelt och billigt! Och du slipper allt strul med skrivare, drivrutiner, bläck, toner och papper som trasslar.

Hur levererar ni och hur lång är leveranstiden?

Vi erbjuder tre olika leveransalternativ:

 • PostNord Brev
 • Prioriterat och spårbart paket
 • Hämta på plats

PostNord Brev innebär att vi skickar din beställning som ett vanligt brev med PostNord. Leveranstiden är normalt 2-5 vardagar.

Prioriterat och spårbart paket innebär att vi prioriterar din beställning och skickar den så snart vi kan som spårbart paket med PostNord. Leveranstiden för detta alternativ är normalt 1-3 vardagar. För större beställningar kan leveranstiden vara något längre.

Hämta på plats innebär att du hämtar dina utskrifter på vårt kontor på Södermalm i Stockholm. Vi har en upphämtningslåda så man kan hämta även utanför kontorstid. Om du beställer före kl 13 (vardagar) kan du normalt hämta samma eftermiddag/kväll. När din utskrift är klar och redo för upphämtning skickar vi ett mail med alla upphämtningsdetaljer!

Vilka papperstyper kan man skriva ut på?

Vi erbjuder olika papperstyper i A3- och A4-storlek.

För vanliga standardutskrifter använder vi ett miljömärkt papper på 80 gsm.

Utöver vårt standardpapper erbjuder vi även:

 • Hålat papper (A4 80g)
 • Premiumpapper (A4 100g)
 • Tjockt premiumpapper (A4 160g)
 • Tjockt premiumpapper (A3 160g)
 • Självhäftande etikettpapper (A4)
 • Laminerat (A4 160g)

Priser för dessa ser du enkelt vid beställning.

För att uppnå bästa möjliga utskriftskvalitet, särskilt för dokument med mycket färg och bilder, rekommenderar vi något av våra premiumpapper.

Kan ni förstora eller förminska dokument?

Vi skriver ut alla dokument på papper i A3 (420x297 mm) eller A4-storlek (297x210 mm).

Om ditt dokument är mindre än vald pappersstorlek kommer dokumentet att printas i sin naturliga storlek mitt på pappret och därmed få en vit "ram" längs kanterna (vi gör inga förstoringar).

Vilka filtyper kan jag skriva ut?

Vi tar emot PDF-filer. Om du vill skriva ut någon annan typ av fil (tex ett word-dokument) så måste du först spara filen som en PDF alternativt konvertera den till PDF-format. Det finns olika sätt att göra denna konvertering, tex mha gratistjänster på nätet. Vi berättar mer om detta på vår sida om att konvertera till PDF.

Kan man skriva ut dubbelsidigt?

Ja, vi kan skriva ut både enkelsidigt och dubbelsidigt.

Om man väljer att skriva ut dubbelsidigt kan man välja mellan "vänd längs långsidan" och "vänd längs kortsidan":

 • För stående dokument där bladet ska vändas till vänster (som en bok) - välj "vänd längs långsidan".
 • För liggande dokument där bladet ska vändas uppåt - välj "vänd längs långsidan".
 • För liggande dokument där bladet ska vändas till vänster - välj "vänd längs kortsidan".
 • För liggande dokument som ska vikas på mitten till en broschyr i A5-format - välj "vänd längs kortsidan".

Hur kan jag skriva ut en folder i A5-format?

Du kan skapa en folder/broschyr i A5-format genom att ladda upp en PDF med två liggande sidor i A4-storlek (297x210 mm) som vi printar dubbelsidigt för att vikas på mitten!

Det är viktigt att innehållet kommer i rätt ordning! Folderns framsida ska vara till höger på sida ett, baksidan till vänster på sida ett, vänster uppslag till vänster på sida två och höger uppslag till höger på sida 2.

Se till att du har minst 5mm marginal runt hela dokumentet och välj "Verklig storlek (ingen omskalning)" för att centrering och marginaler ska bli rätt. Välj även "Dubbelsidig - vänd blad längs kortsida" för att få till en dubbelsidig utskrift!

Skriver ni ut i färg eller i svartvitt?

Vi skriver ut alla dokument i färg (om det uppladdade dokumentet är i färg).

Hur hanterar ni utfall, marginaler och beskärning?

Notera att våra skrivare inte kan skriva ända ut till kanten på pappret.

Vi gör inga beskärningar, om dokument laddas upp med utfall kommer utfallet/beskärningsmärken att betraktas som en del av dokumentet och därmed skrivas ut.

Kan man skriva ut eller köpa utskrifter av bilder och fotografier?

Ja, man kan köpa och beställa utskrifter av bilder och fotografier via vår tjänst så länge dessa laddas upp i PDF-format.

För att uppnå bäst möjliga utskriftskvalitet rekommenderar vi att du väljer Premiumpapper eller något av våra tjockare papper

Notera dock att vi gör alla utskrifter via laserskrivare på vanligt skrivarpapper och att bildkvaliteten därmed inte kan jämföras med kvaliteten från en fotoskrivare med fotopapper. Om du vill skriva ut fotografier med bästa möjliga kvalitet rekommenderar vi därför att du beställer utskrifterna från någon annan tjänst.

Kan jag skriva ut etiketter?

Ja, vi kan skriva ut etiketter! Ladda upp din fil i pdf-format och välj papperstyp "Självhäftande" så printar vi på vårt självhäftande etikettpapper.

Kan ni laminera papper och/eller utskrifter?

Ja, vi kan laminera dina papper och utskrifter! Välj i så fall efterbehandling "Laminerat" så ordnar vi det! Notera att lamineringen förstörs om du efter leverans klipper det laminerade dokumentet i flera delar.

Läs mer om laminering

Erbjuder ni någon form av inbindning eller spiralbindning?

Ja, vi erbjuder spiralbindning med svart plastspiral för dig som är intresserad av att binda in dina utskrifter. Välj i så fall "Spiralbindning" som papperstyp så ordnar vi det! Notera att spiralbindning inte är tillgängligt om din beställning innehåller flera filer, om du har flera filer du vill spiralbinda får du göra fler beställningar (en per fil).

Mer om spiralbindning

Vad brukar era kunder skriva ut?

Många av våra kunder väljer att skriva ut tex en retursedel, en fraktsedel, en blankett, en returetikett, kurslitteratur, kompendier, bröllopsprogram, diplom eller olika typer av etiketter.

Erbjuder ni utskrifter och lösningar anpassade för företag?

Ja, vi erbjuder olika typer av skräddarsydda lösningar för företag som tex vill automatisera sina utskrifter, har återkommande utskriftsbehov, vill betala via faktura eller är intresserade av print som tjänst.

Mer information om våra företagslösningar

Varför ska man använda er tjänst?

Det finns många bra tryckerier och tjänster för avancerade trycksaker, fotoalbum och utskrifter i stora volymer. Men fram tills nu har det saknats en enkel, snabb och billig tjänst online för att beställa och printa enklare dokument och pdf:er. Vi har specialiserat oss på just detta och kan därför leverera både snabbare, enklare och betydligt billigare än våra konkurrenter. Skriv Ut Online - enkelt, snabbt och billigt!

Vad har ni för öppettider?

Alla beställningar görs via vår hemsida som är öppen dygnet runt alla dagar i veckan. Vi har ingen "drop-in" för att beställa utskrifter på plats. Vår upphämtningslåda är tillgänglig vardagar och helger kl 7-21.
Till toppen
Skriv Ut Sverige AB
Org nr: 559321-4199
Havregatan 13
118 59 Stockholm

08 - 414 006 73

[email protected]